EtusivuKalamestari-valmennuksessa kokeillaan, kysytään ja opitaan: ”Vain kysymättä jätetty kysymys on tyhmä kysymys”
10.9.2021

Kalamestari-valmennuksessa kokeillaan, kysytään ja opitaan: ”Vain kysymättä jätetty kysymys on tyhmä kysymys”

Palvelutiskien ja Ruokatorien kokeneille työntekijöille sekä vastaaville suunnattu Kalamestari-valmennus on kuulunut Jollaksen tarjontaan jo usean vuoden ajan. Valmennuksen tavoitteena onkin arjessa hankittujen perustaitojen vahvistaminen sekä uusien asioiden oppiminen.

”Suosittelevassa asiakaspalvelussa osaaminen tuodaan uudelle tasolle, kun asiakkaalle kerrotaan kalasta raaka-aineena ja lisäksi tarjotaan mukaan valmis resepti, jota on itse testattu valmennuksessa”, Jollas Instituutin valmentaja Virva Holmala kertoo.

Yksi viime keväänä valmennukseen osallistuneista on Joanna Laitinen, joka työskentelee Mestarin Herkku Jyväskylän kalamestarina. ”Työnsarkani on noin 9-metrinen MSC-sertifioitu kalatiski runsaine valikoimineen.”

Joanna kertoo saaneensa valmennuksesta useita ahaa-elämyksiä, joista yksi tärkeimmistä koskee tiskin esillepanoa. ”Visuaalinen ja näyttävä tiski ei aina välttämättä tarkoita älyttömän runsasta – ja sama pätee myös toisinpäin.”

Joannan kanssa samaan aikaan valmennukseen osallistui myös Anni Komulainen Prisma Kuopiosta: ”Asiantuntijaluentojen ansiosta tietoa saatiin siirrettyä ruohonjuuritasolle. Nyt esimerkiksi tiedän, miksi tilausprosessi menee, kuten menee tai miksi kuhafile maksaa tietyn verran vuoden ympäri.”

Joanna Laitinen fileoi juuri rysällä pyydettyä lohta, kun Kalamestari-ryhmä kävi Loviisassa kalastaja Mikael Lindholmin luona.

Yksi valmennuksen tavoitteista on lisätä osallistujien ymmärrystä kalan matkasta Ruokatoreille. Valmennukseen kuuluukin vierailuja eri toimijoiden laitoksiin sekä tutustuminen kalastajien toimintaan. Retket ovat nousseet opiskelijoiden antamissa palautteissa positiivisesti esille.

”Olen saanut paljon uutta tietoa siitä, mitä kaikkea tapahtuu ennen kuin kala päätyy meille kauppaan”, parhaillaan Kalamestari-valmennusta suorittava Suvi Torvi iloitsee.

”Myös keittiöpäivä oli oikein opettavainen. Oli tärkeää nähdä koko matka kalankäsittelystä ruuanlaittoon sekä se, miten kala taipuu moneksi eri ateriaksi”, valmennuskaveri Jukka Kuivanen lisää.

Lopuksi Joanna haluaa vielä kiittää ryhmäänsä turvallisesta oppimisympäristöstä: ”Ryhmässämme oli mielettömän hyvä yhteishenki, ja aina uskalsi kysyä, kun halusi selvennystä tai lisätietoja. Tulevienkin opiskelijoiden on hyvä muistaa, että vain kysymättä jätetty kysymys on tyhmä kysymys!”

Mikä ihmeen Kalamestari-valmennus?
Market-Akatemian puitteissa järjestettävä palvelutiskien ja Ruokatorien kokeneille työntekijöille ja vastaaville suunnattu Kalamestari-valmennusohjelma parantaa palvelumyynnin tuloksellisuutta ja antaa uusia näkökulmia arjen tuoteryhmän hoitoon. Valmennuksessa syvennytään muun muassa tuoteryhmän valikoimaan, kalan käsittelyyn ja valmistukseen sekä vastuullisuuteen, tulokselliseen toimintaan ja perehdyttämiseen. Tutustu valmennukseen täällä

Kirjoittaja

Eveliina Korhonen
markkinointiviestinnän asiantuntija, projektipäällikkö