EtusivuValmennuksetMarket-Akatemia / Kalamestari valmennusohjelma 2021

Market-Akatemia / Kalamestari valmennusohjelma 2021

 • Kohderyhmä: Ruokatorien ja palvelutiskien työntekijöille sekä vastaaville, joilla on jo kertynyt aiempaa kalan tuoteryhmäosaamista.
Siirry valmennuksen tarkkoihin tietoihin

Market-Akatemian puitteissa järjestetään palvelutiskien ja ruokatorien kokeneille työntekijöille ja vastaaville Kalamestari -valmennusohjelma. Kalamestari -valmennusohjelma vastaa nykypäivän palvelutiskin ja asiakkaiden muuttuviin tarpeisiin vahvistamalla henkilöstön arjen kalaosaamista liiketoiminnan, myynnin, asiakaspalvelun sekä käsittelyn ja valmistuksen saralla. Sekä palvelutiskien, että ruokatorien kalamyyjien ammattitaitoa vahvistava valmennus parantaa palvelumyynnin tuloksellisuutta ja antaa uusia näkökulmia arjen tuoteryhmän hoitoon. Valmennuksessa syvennytään mm. tuoteryhmän valikoimaan, kalan käsittelyyn ja valmistukseen, vastuullisuuteen, tulokselliseen toimintaan sekä perehdyttämiseen, jotta varmistetaan taidot ohjata tiimiä parempaan tuoteryhmätyöskentelyyn. 

 

Lisäksi valmennusohjelmaan kuuluu kaksi verkkokoulutusta:  

 1. Työyhteisötaitojen verkkokoulutus 
 1. Onnistu loistavasti nuoren perehdyttämisessä 

 

Tavoitteet ja hyödyt opiskelijalle:  

Valmennuksen jälkeen opiskelija osaa soveltaa oppimaansa käytännön palvelutiskityössään. Opiskelija osaa käsitellä, valmistaa ja myydä palvelutiskeillä myytäviä kaloja ja äyriäisiä kannattavasti ja asiakaslähtöisesti. Hän osaa kehittää omaa tuotetietouttaan, palvelutiskin kalatuoteryhmää sekä henkilöstön osaamista. 

 

Tavoitteet ja hyödyt liiketoiminnalle  

Valmennus hyödyttää opiskelijan lisäksi myös työyhteisöä ja asiakkaita, kun opiskelija tuo oppimiaan uusia asioita ja omia oivalluksiaan käytäntöön. Opiskelija saa valmiudet toimia asiakaslähtöisesti vahvana kalan tuoteryhmän osaajana ja kehittää palvelutiskin toimintoja sekä perehdyttää henkilöstöä kalankäsittelyssä, valmistuksessa ja tuotetietoudessa. Asiakkaat saavat palvelutiskillä asioidessaan ammattitaitoista ja asiakaslähtöistä palvelua. 

 

Valmennuksen sisältö 

Keskeisinä valmennusteemoina ovat 

 • Kalavalikoima, -käsittely, -valmistus 
 • Vastuullisuus 
 • Tuloksellinen toiminta 
 • Kalatuoteryhmään perehdyttäminen 

 

Oppimisprosessi toteutetaan monimuotoisesti Jollas-lähijaksoilla suoritettavan lähiopiskelun, verkko-opiskelun, ammattikirjallisuuden sekä henkilökohtaiseen kehittymiseen ja toimipaikan toiminnan kehittämiseen tähtäävien oppimistehtävien sekä työssäoppimisen yhdistelmänä. Lähivalmennuspäivät sisältävät keittiössä tapahtuvaa kalojen ja äyriäisten käsittelyä, valmistusta sekä tutustumisvierailun alan toimijoiden tiloissa tai työympäristössä.   Omaa osaamista osoitetaan testillä verkossa ja omalla työpaikalla valmennuksen lopussa. 

 

 

Valmennuksen tarkat tiedot

 • Aika: 08.06.2021
 • Valmennusjaksot:
  1. jakso: 8.-10.6.2021 (Teams)
  2. jakso: 17.-19.8.2021
  3. jakso: 28.-30.9.2021
  4. jakso: 16.-18.11.2021
 • Ilmoittautuminen: Ilmoittautuminen yrityksen käytäntöjen mukaisesti PeCun Oppiminen-osiossa 8.5.2021 mennessä. ​Mikäli yrityksellä ei ole PeCua käytössä, ilmoittautumiset tehdään suoraan valmentajalle (joni.hokkanen@sok.fi). Keskustele mahdollisesta osallistumisesta aina ensin esimiehesi kanssa ennen ilmoittautumista.
 • Lisätiedot: Ryhmäkoko: 10-20 henkilöä.
kalamestari
market
Market-Akatemia
marketakatemia

Kysy lisätietoja valmennuksesta!

Joni Hokkanen
valmentaja, ammatillinen opettaja
010 768 6003
Lisätietoja