EtusivuValmennuksetMarket-Akatemia / Kalamestari-valmennusohjelma 2022

Market-Akatemia / Kalamestari-valmennusohjelma 2022

 • Kohderyhmä: Palvelutiskien ja ruokatorien kokeneille työntekijöille sekä vastaaville, joilla on jo hyvä kalan tuoteryhmäosaaminen. 
 • Kesto: 12 päivää.
Siirry valmennuksen tarkkoihin tietoihin

Market-Akatemian puitteissa järjestetään palvelutiskien ja Ruokatorien kokeneille työntekijöille ja vastaaville Kalamestari-valmennusohjelma, joka parantaa palvelumyynnin tuloksellisuutta ja antaa uusia näkökulmia arjen tuoteryhmän hoitoon. Valmennuksessa syvennytään mm. tuoteryhmän valikoimaan, kalan käsittelyyn ja valmistukseen, vastuullisuuteen, tulokselliseen toimintaan sekä perehdyttämiseen, jotta varmistetaan taidot ohjata tiimiä parempaan tuoteryhmätyöskentelyyn. 

 

Tavoitteet ja hyödyt opiskelijalle:  

Valmennuksen jälkeen opiskelija osaa soveltaa oppimaansa käytännön palvelutiskityössään. Opiskelija osaa käsitellä, valmistaa ja myydä palvelutiskeillä myytäviä kaloja ja äyriäisiä kannattavasti ja asiakaslähtöisesti. Hän osaa kehittää omaa tuotetietouttaan, palvelutiskin kalatuoteryhmää sekä henkilöstön osaamista. 

 

Tavoitteet ja hyödyt liiketoiminnalle:   

Valmennus hyödyttää opiskelijan lisäksi myös työyhteisöä ja asiakkaita, kun opiskelija tuo oppimiaan uusia asioita ja omia oivalluksiaan käytäntöön. Opiskelija saa valmiudet toimia asiakaslähtöisesti vahvana kalan tuoteryhmän osaajana ja kehittää palvelutiskin toimintoja sekä perehdyttää henkilöstöä kalankäsittelyssä, valmistuksessa ja tuotetietoudessa. Asiakkaat saavat palvelutiskillä asioidessaan ammattitaitoista ja asiakaslähtöistä palvelua. 

 

Valmennuksen sisältö:  

Keskeisinä valmennusteemoina ovat:

 • Kalavalikoima, -käsittely, -valmistus 
 • Vastuullisuus 
 • Tuloksellinen toiminta 
 • Kalatuoteryhmään perehdyttäminen 

 

Oppimisprosessi toteutetaan monimuotoisesti Jollas-lähijaksoilla suoritettavan lähiopiskelun, verkko-opiskelun, ammattikirjallisuuden sekä henkilökohtaiseen kehittymiseen ja toimipaikan toiminnan kehittämiseen tähtäävien oppimistehtävien sekä työssäoppimisen yhdistelmänä. Lähivalmennuspäivät sisältävät keittiössä tapahtuvaa kalojen ja äyriäisten käsittelyä, valmistusta sekä tutustumisvierailun alan toimijoiden tiloissa tai työympäristössä.  Omaa osaamista osoitetaan testillä verkossa ja omalla työpaikalla valmennuksen lopussa. 

Lisäksi valmennusohjelmaan kuuluu kaksi verkkokoulutusta:

 • Työyhteisötaitojen verkkokoulutus
 • Onnistu loistavasti nuoren perehdyttämisessä.

 

 

Valmennuksen tarkat tiedot

 • Aika: 26.10.2022
 • Valmennusjaksot:
  1. jakso: 26.10.2022 (Teams)
  2. jakso: 30.11.-1.12.2022
  3. jakso: 31.1.-2.2.2023
  4. jakso: 28.-30.3.2023
  5. jakso: 23.-25.5.2023
 • Ilmoittautuminen: Workdayn Oppiminen-osiossa yrityksen käytäntöjen mukaisesti viimeistään 1 kk ennen valmennuksen ajankohtaa. Myöhemmin tehdystä ilmoittautumisesta tieto myös marketakatemia@sok.fi, kiitos. Mikäli yrityksellä ei ole PeCua käytössä, ilmoittautumiset tehdään sähköpostitse valmentajalle tai marketakatemia@sok.fi.
 • Lisätiedot: 1. jakso toteutetaan Teamsissa. Muut jaksot pidetään lähiopetuksena.
kalamestari
market
Market-Akatemia
marketakatemia

Kysy lisätietoja valmennuksesta!

Virva Holmala
valmentaja
050 40 85002
Lisätietoja