Vuoropäällikkövalmennus on suunnattu vuoroesimiehen tehtävissä juuri aloittaneille tai tehtävään siirtyville hotellin, kahvilan, ravintolan tai keittiön ammattilaisille. Valmennus tukee osallistujan esimiespolun alkua ja antaa valmiuksia toimia vuoropäällikön roolissa. Osallistuakseen valmennukseen osallistuja tarvitsee tuekseen motivoituneen esimiehen/tutorin, joka mahdollistaa oppimisen työpaikalla.
Tavoitteet ja hyödyt opiskelijalle?
-
Opiskelija saa käsityksen siitä, mitä vuoropäällikön työ häneltä edellyttää sekä saavuttaa perusvalmiudet tehtävässä toimimiseen.
- Opiskelija vahvistaa omaa osaamistaan ja henkilökohtaista kasvuaan.
- Opiskelija parantaa mahdollisuuksia edetä urallaan esimiestehtäviin.
- Mahdollisuus verkostoitua huipputyyppien kanssa ja saada uusia ajattelumalleja muilta.
Tavoitteet ja hyödyt liiketoiminnalle?
-
Osaavia esimiehiä organisaatiolle: valmennuksessa vahvistetaan aloittavan esimiehen osaamista toimia vuoropäällikön roolissa.
-
Koko työyksikön kehittyminen: osaavan vuoropäällikön toiminta näkyy toimipaikassa parempana asiakaspalveluna, aktiivisempana myyntityönä ja koko työryhmän tehokkaampana toimintana.
Valmennuksen sisältö?
Valmennus koostuu:
-
Neljästä lähijaksosta: 4 x 2 pv eli 8 lähipäivästä
-
Työssäoppimisesta
-
Oppimistehtävistä
Lähijaksojen välillä opiskelija oppii työssään hankkien uusia taitoja omalla työpaikalla. Lisäksi opiskelijat tekevät soveltavia ja syventäviä oppimistehtäviä digitaalisia opiskelumenetelmiä hyödyntäen. Suurin osa oppimisesta tapahtuu lähiopiskelupäivien ulkopuolella. Työelämässä oppiminen vaatii opiskelijalta aktiivisuutta ja halua oppia uutta sekä kehittää yksikön toimintaa. Työssäoppimisessa onkin tärkeää, että esimies/tuutori ja koko työyhteisö ovat opiskelijan tukena.