EtusivuKauneusneuvontavalmennuksesta varmuutta myyntiin ja omaan tekemiseen
4.7.2019

Kauneusneuvontavalmennuksesta varmuutta myyntiin ja omaan tekemiseen

Johtamislupausten toimeenpano on edennyt vauhdikkaasti, loistavan tunnelman ja asenteiden siivittäminä viime vuoden keväästä alkaen. Kick-off –vaihe alkaa hiljalleen olla taputeltu ja seuraavaksi vuorossa onkin se tärkein: arkeen juurruttaminen. Muutamassa organisaatiossa on jo ehditty toiseen vaiheeseen, yksi näistä on Etelä-Karjalan Osuuskauppa, Eekoo.

Helsingin Ullanlinnassa sijaitsevalla Puuterihuoneella käy kuhina. Menossa on kaksipäiväisen Kauneusneuvontavalmennuksen peruskurssin toinen päivä, jonne kymmenkunta Sokoksen ja Sokos Emotionin myyjää ympäri Suomen on saapunut meikkilegenda Raili Hulkkosen oppiin. Meikkipöydän luona osallistujat intoutuvat eri brändien tuotteista, ja pohtivat samalla ääneen, minkä sävyiset luomivärit tai huulipunat kukin meikattavalleen valitsee.

– Kauneusneuvontavalmennus on kaksipäiväinen kokonaisuus, jonka ensimmäinen päivä sisältää puhtaasti pelkkää teoriaa. Saimme ketjuohjaukselta kauneusneuvontaa, ja Anne Sario Berneriltä oli kertomassa ihonhoidosta, Jollas Instituutin valmentaja ja projektipäällikkö Katja Vilmi kertoo. – Tänään taas olemme keskittyneet käytäntöön, ja osallistujat ovat päässeet meikkaamaan toisiaan Railin opastuksella.

Kauneusneuvontavalmennuksen peruskurssi on pyörinyt jo kahdeksan vuoden ajan aina keväisin ja syksyisin, mutta ensi syksynä koulutuksen sisältö tulee uudistumaan. Kysyttäessä osallistujien mielipiteitä kurssista, kaikki nostavat meikkaamisen ykköseksi: Käytännön harjoitukset ammattilaisen opissa ovat selvästi olleet mieluisia.

Jotain monivuotisen koulutuksen suosiosta kertoo sekin, ettei kurssille pääsy ole mikään itsestäänselvyys. – Olen odottanut kuusi vuotta, että pääsisin osallistumaan, helsinkiläinen Jonna Salmi naurahtaa istuutuessaan Railin meikattavaksi. – Tänäkin vuonna innokkaita tulijoita oli meiltä Sellon Emotionista niin paljon, että osallistujat ratkaistiin lopulta arvalla. Kerrankin minulla kuitenkin oli tuuria!

Jonna Salmi istuu odottaen Raili Hulkkosen meikkiä.

– Omassa työssäni testaan asiakkaalle paljon esimerkiksi erilaisia luomivärejä ja koen, etten siinä tilanteessa ole vahvimmillani, Jonna kertoo. – Täällä kuitenkin pääsin treenaamaan meikkaamista, ja olen nyt paljon itsevarmemmalla fiiliksellä. Suorastaan odotan, että pääsen jakamaan täältä saatuja oppeja asiakkaille! On myös hienoa, että Raili jaksaa neuvoa meitä jokaista kädestä pitäen.

Kurssille ovat osallistuneet myös Matkuksen Sokos Emotionin Liisa Päivänsäde ja Karoliina Kaikkonen.

– Tämä päivä on ollut ihan 6/5, Liisa hehkuttaa Karoliinan nyökkäillessä vieressä. – Yksi tärkeimmistä opeista tämän viikonlopun aikana on ehdottomasti ollut se, että vähemmän on usein enemmän, mitä tulee meikkaamiseen.

Kysymykseen siitä, mitä koulutuksesta jäi käteen ja miten saadut opit tulevat näkymään omassa työssä, naiset vastaavat heti:

– Ehdottomasti eniten vinkkejä olen saanut myyntitekniikkaan ja silmämeikin tekemiseen, Liisa jatkaa. – Ja totta kai oli hyvä saada varmistusta vanhoille opeille sekä kuulla lisää uusimmista trendeistä.

– Tuotetiedon lisäksi opin ihan älyttömästi uutta siveltimien käytöstä ja sain myös kaivattua varmuutta omaan tekemiseen, Jonna iloitsee. – Toivon todella, että kaikki halukkaat pääsisivät mukaan tähän koulutukseen. Varsinkin uusille myyjille tämä on loistava tilaisuus käydä tankkaamassa tietotaitoa ja saada rutiinia ja varmuutta meikkaamiseen!

Sokos Emotionin Liisa Päivänsäde ja Karoliina Kaikkonen. Karoliina tekee huulimeikkiä Liisalle.

 Liisa Päivänsäde tekemässä huulimeikkiä Karoliina Kaikkoselle.

 

Kirjoittaja

Eveliina Korhonen
markkinointiviestinnän asiantuntija, projektipäällikkö