EtusivuJollasJollaksen tarina

 

Jollas auttaa s-ryhmäläisiä muutoksessa – riippumatta siitä, millaisesta muutoksesta on kyse. Jollaksen toiminnan tarkoitus on luoda ylivoimaista kilpailuetua S-ryhmän liiketoiminnoille kehittämällä osaamista ja tukemalla muutosten läpivientiä. Jollaksessa jokainen valmennus oivalluttaa ja haastaa valmennettavaansa – tähtää muutokseen, pieneen tai suureen.

Jollas on ammattitaitoinen ja intohimoisesti työlleen omistautunut verkosto, josta löytyy ketterästi vaikuttava valmennusratkaisu liiketoiminnan haasteisiin ja muutostilanteisiin. Jollas johtaa osaamisen kehittämistä, hakee parhaan toteutustavan ja toimijan omista ja kumppaniresursseista. Jollaksen kautta S-ryhmä saa kaikki osaamisen kehittämisen palvelut yhdeltä luukulta – helposti ja nopeasti.

Jollas valmentaa kaikkia henkilöstöryhmiä myyjistä asiantuntijoihin, esimiehiin ja johtoon, jotta liiketoiminnot voivat menestyä ja tuottaa laadukkaita palveluja asiakasomistajille ja S-ryhmän muille asiakkaille. Valmentajiemme vankka käytännön kokemus eri liiketoiminnoista ja toimialoilta antaa erinomaiset eväät S-ryhmän tarpeita vastaavien valmennusten toteuttamiseen.

 

 

S-ryhmäläisten valmentamisen juuret

S-ryhmä on kouluttanut omaa henkilöstöään jo 1900-luvun alusta alkaen, ensin Suomen Osuustoimintaopistossa, sitten Suomen Osuuskauppakoulussa ja viimeksi Suomen Osuuskauppaopistossa.

Nykyisen Jollas Instituutin juuret ulottuvat vuoteen 1949, mistä lähtien S-ryhmän koulutus- ja valmennustoimintaa on harjoitettu Helsingin Laajasalosta käsin. Tällöin SOK osti Jollaksen kartanon Tavaststjärnan sukuun kuuluvalta Saksan kansalaiselta everstinna Radowitchiltä, ja myöhemmin kartanon alueisiin kuuluvia lisämaita Waldemar Tefkeltä, ja kartano kunnostettiin koulutuskäyttöön. Vuonna 1961 kartanon käydessä liian ahtaaksi vilkkaalle koulutustoiminnalle Jollas Instituutti muutti uusiin, moderneihin tiloihin Porvariskuninkaan puiston vierelle. Jollaksen Porvariskuninkaan puiston alueella vuoden 1895 tietämillä ovat viettäneet kesiään myös Suomen osuustoiminnan isä Hannes Gebhard perheineen Aurala-nimisessä huvilassaan.

Vaikka S-ryhmän koulutus- ja valmennustoiminta on vuosisadan ja vuosikymmenien aikana muuttunut radikaalisti – koulumuotoisesta kurssituksesta aktiivisesti asiakkaan liiketoiminnan muutoshaasteita ratkaisevaksi verkostoksi – toiminnan tarkoituksena on aina ollut varmistaa S-ryhmän liiketoiminnan menestyminen kehittämällä osuuskauppojen ja SOK:n henkilöstön osaamista. Alusta lähtien tunnusomaista on ollut käytännönläheinen ja intohimoinen ote kouluttamiseen ja valmentamiseen.