EtusivuStrategian kulmakivet keskiössä Pirkanmaan opintomatkalla
6.5.2019

Strategian kulmakivet keskiössä Pirkanmaan opintomatkalla

Opintomatka Lontooseen

Pirkanmaan Osuuskaupan keskijohto suuntasi keväällä 2016 Lontooseen tavoitteena saada näkökulmia strategian kulmakivien – ruoan, loistavan asiakaskokemuksen ja sen johtamisen – edistämiseen. Vaikuttavuuden varmistamiseksi oppien työstöön kiinnitettiin erityistä huomiota jo reissun aikana.

– Tarkoitus oli vierailla kohteissa ja tutustua konsepteihin, mutta paljon tärkeämpää oli nähdyn ja koetun jatkuva työstäminen, Mirkka Saikanmäki, Pirkanmaan Osuuskaupan Päivittäistavarakaupan toimialajohtaja, kertoo.

– Matka tarjosi monipuolisen kattauksen tavoitteitamme tukevia kohteita, ja saimme hyvän käsityksen ainutlaatuisen asiakaskokemuksen synnyttämisestä, Pirkanmaan Osuuskaupan Market-ryhmäpäällikkö Meeri Pirinen jatkaa.

Kohteet tarjosivat molemmille paljon uutta oppia myös strategian mukaista johtamista ajatellen.

– Etenkin vierailu Marks & Spencerillä antoi ajateltavaa. Aiommekin kiinnittää enemmän huomiota ”iholla johtamiseen”, jossa esimies on yhä enemmän läsnä toimipaikan arjessa. Näin esiin nousevat palautteet ja kehitysehdotukset voidaan käydä läpi heti. Tämä on tärkeää, sillä vain palautteen avulla voimme kehittyä, kannustaa ja antaa tarvittaessa korjaavaakin palautetta, Meeri pohtii.

Matkan yksi suurimpia oivalluksia oli, kuinka tärkeänä yritykset pitävät henkilöstön asennetta menestymisen kannalta. Tämän varmistamiseen käytetään paljon aikaa jo rekrytointivaiheessa.

– Sain myös varmuuden sille, minkä tiesimmekin: strategia ohjaa meitä oikeaan suuntaa ja olemme tulleet jo paljon eteenpäin. Matka antoi lisämo­tivaatiota kurkottaa yhä korkeammalle, Mirkka tiivistää reissun antia.

Jollas valikoitui yhteistyökumppaniksi osaamisensa ja yhteistyöverkostonsa ansiosta.

– Meille on tärkeää, että tehdyt havainnot jalostuvat käytännön tekemisiksi. Tässä iso rooli oli Jollaksen kautta löydetyillä asiantuntijoilla: he haastoivat ja panivat meidät todella prosessoimaan havaintojamme. Samalla oppien työstö matkan jälkeen helpottui, Mirkka kiittelee.