EtusivuValmennuksetLiiketoiminnan erikoisammattitutkinto, avoin

Liiketoiminnan erikoisammattitutkinto, avoin

 • Kohderyhmä: Tutkinto sopii esimerkiksi esimiehille, tuoteryhmävastaaville tai myyjille, joilla on vahva halu kehittää itseään esim. ruokamyynnin ammattilaisena. 
Siirry valmennuksen tarkkoihin tietoihin

Liiketoiminnan erikoisammattitutkinto on tarkoitettu esimiehille, tuoteryhmävastaaville tai myyjille, joilla on vahva halu kehittää itseään esim. ruokamyynnin ammattilaisena. Tutkinto suoritetaan oppisopimuskoulutuksena.  

Koulutus toteutetaan oppisopimuskoulutuksena 

Oppisopimuskoulutus on työelämäpainotteinen ja ketterä tapa hankkia tutkinto. Oppisopimuskoulutus on työpaikalla tapahtuvaa oppimista, jota tarvittaessa täydennetään oppilaitoksen järjestämillä lähijaksoilla tai virtuaaliympäristössä tapahtuvalla opiskelullaTyöpaikalla opiskelijaa ohjaa tehtävään nimetty työpaikkaohjaaja. Oppisopimus edellyttää työsopimusta ja työtunteja pitää olla vähintään 25h/viikko.

Tavoitteet ja hyödyt 

Liiketoiminnan erikoisammattitutkinto kehittää henkilön taitoja hoitaa tuoteryhmäänsä kannattavasti ja laadukkaasti. Valmennuksessa keskitytään ruokamyynti- ja markkinointiosaamisen lisäämiseen, asiakkaiden kohtaamiseen ja tarpeiden ymmärtämiseen sekä erilaisten ruokaratkaisujen tarjoamiseen. Valmennuksen aikana hyödynnetään myös erilaisia ruoanvalmistusmenetelmiä ja raaka-aineita.  

Valmennukseen osallistuvan työntekijän kehittyminen hyödyttää koko työyhteisöä, kun hän tuo oppimiaan uusia asioita ja omia oivalluksiaan käytäntöön. Valmennettavalla on valmiudet tunnistaa toimintaympäristön muutostarpeet, kehittää toimintoja ja perehdyttää henkilöstöä muutoksessa. Liiketoiminnan erikoisammattitutkinto antaa valmiudet työskennellä entistä laadukkaammin ja tuloksellisemmin ruokamyynnin ammattilaisena. 

Sisältö

Liiketoiminnan erikoisammattitutkinto koostuu yhdestä pakollisesta ja kahdesta valinnaisesta tutkinnon osasta: 

 • Vastuualueen toiminnan suunnittelu ja toteuttaminen (60 osppakollinen) 
 • Valinnaisiin tutkinnon osiin pääset tutustumaan täällä.

Lähijaksojen välillä valmennettava oppii työssään hankkien uusia taitoja omalla työpaikalla. Lisäksi opiskelijat tekevät soveltavia ja syventäviä oppimistehtäviä digitaalisia opiskelumenetelmiä hyödyntäen. Tutkinnon suorittaminen henkilökohtaistetaan hakeutumisen jälkeen ja siinä otetaan huomioon osallistujan aiempi osaaminen sekä henkilökohtaiset kehittymistavoitteet.

Suurin osa oppimisesta tapahtuu lähiopiskelupäivien ulkopuolella. Työelämässä oppiminen vaatii opiskelijalta aktiivisuutta ja halua oppia uutta sekä kehittää yksikön toimintaa. Työssä oppimisessa onkin tärkeää, että työpaikkaohjaaja, esimies ja koko työyhteisö ovat opiskelijan tukena.

Edellytykset oppisopimukselle?

Oppisopimusrahoituksen saaminen edellyttää:

 • Opiskelijan työaika vähintään 25 h/vko.

 • Henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) on laadittu yhteistyössä opiskelijan, työnantajan ja koulutuksen järjestäjän kanssa ennen oppisopimuksen solmimista.

 • Työpaikkaohjaaja/esimies on mukana valmennuksen orientaatiopäivässä tutustuakseen tutkinnon ja opintojen kulkuun riittävällä tasolla.

 • Suosittelemme työpaikkaohjaajan osallistumista työpaikkaohjaajakoulutukseen.

Koulutuksen kustannukset
Koulutus ja lähipäivät ovat toistaiseksi maksuttomia oppisopimuksella opiskelevalle opiskelijalle. Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Valmennuksen tarkat tiedot

 • Aika: 08.06.2021
 • Valmennusjaksot:
  REAT07 (Mira Laaksonen)
  1. jakso: 8-9.6.2021 lähijakso
  2. jakso: 4.8.2021 Teams, 17.-18.8.2021 lähijakso
  3. jakso: 7.9.2021 Teams, 28.-29.9.2021 lähijakso
  4. jakso: 26.10.2021 Teams, 23.-24.11.2021 lähjakso
  5. jakso: 11.-12.1.2022 lähijakso
  REAT06 (Joni Hokkanen)
  4. jakso 13.-15.4.2021
  5. jakso 1.-2.6.2021
  REAT05 (Mira Laaksonen)
  3. jakso 12.-14.1.2021
  4. jakso 16.-18.3.2021
  5. jakso 21.-22.4.2021
 • Ilmoittautuminen: REAT07 ilmoittautuminen avataan maaliskuun aikana.
ammattitutkinto
erikoisammattitutkinto
reat
ruokamestari
ruokatori
Tutkintokoulutukset

Kysy lisätietoja valmennuksesta!

Mira Laaksonen
valmentaja, kotitalousopettaja
010 768 2964
Lisätietoja

Joni Hokkanen
valmentaja, ammatillinen opettaja
010 768 6003
Lisätietoja